Menu Sluiten

Fietsroutes

Zeeuws Vlaanderen en de grensstreek met België biedt prachtige wielren- en ATB-routes. De volgende routes moet je beslist gefietst hebben als je in Zeeuws Vlaanderen bent. De info over de fietsroutes is hier te vinden. Van alle routes is de gratis GPX te downloaden die je kan gebruiken voor je navigatiesysteem.

Camping de Vogel is een prachtig vertrek en eindpunt voor je routes. En de camper waterspuitplaats op de camping is prima geschikt voor het schoon spuiten van je fiets na zo’n uitdagende route.

Fietsroute Vogelkreek Perkpolderstrand

Prachtige fietsroute van 40 kilometer vanaf de Vogelkreek naar paviljoen ’t Schor. Vervolgens langs de Westerschelde richting Perkpolderstrand. Daarna via strandpaviljoen Beet terug richting de Vogelkreek

 

Download file: Rondje_Geluksvogel_eu.gpx

Fietsroute Vogelkreek Terneuzen

Mooie route van 25 kilometer vanaf de Vogelkreek via de buurtschappen Poonhaven en de Val richting  Terneuzen langs de Westerschelde. Via de Haven van Griete weer terug naar de Vogelkreek.

Download file: Rondje_Terneuzen_Hengstdijk.gpx

Fietsroute Vogelkreek Verdronken Land van Saeftinghe

Mooie route van 32 kilometer vanaf de Vogelkreek richting het Verdronken Land van Saeftinghe bij Emmadorp. Via de haven in Graauw en paviljoen ’t Schor terug naar de Vogelkreek.

Download file: Rondje_Emmadorp_Hengstdijk.gpx

Rondje Vogelkreek Watersnoodmonument

Dit kleine rondje van ca. 14 kilometer brengt je via Kloosterzande bij het Watersnoodmonument aan de Westerschelde. Op de dijk kan je heerlijk boten spotten. Op de terugweg kom je langs het natuurgebied van de Vogel en kan je bij het informatiebord op een bankje genieten van de natuur.

Download file: Rondje_Watersnoodmonument_Hengstdijk.gpx

MTB routes Zeeuws Vlaanderen

Mountainbikeroutes Zeeuws Vlaanderen van de site MTBroutes.nl:

Mountainbikeroutes over de grens van de site Sport.Vlaanderen

Fortenroute Tachtigjarige oorlog

De Fortenroute is een fietstocht van 38 kilometer langs forten die tijdens de Tachtigjarige Oorlog werden gebouwd in Zeeuws-Vlaanderen.

watertoren Axel

Je fietst langs verschillende bezienswaardigheden, onder andere de Linies van Axel, Fort Sint-Jozef, Fort Sint-Nicolaas en Fort Sint-Jan. Je rijdt over dijken die forten met elkaar verbinden. Terwijl je rijdt met uitzichten over het Zeeuwse landschap en het water van de Oude Vaart leer je van alles over de geschiedenis. Je komt onderweg geen horeca tegen, dus ga voorbereid op pad.

Je kan de route op verschillende plekken beginnen, zoals het dorpsplein van Zuiddorpe of aan het eind van de Sasdijkweg in Luntershoek dicht bij camping de Vogel.

Kijk op de site van all4you voor de details van deze route.

Fietsknooppuntenroute en Fietspond

Knoopppuntenroute Oost Zeeuws Vlaanderen

Oost Zeeuws Vlaanderen biedt ook mooie fietsroutes voor de gewone of elektische fiets. Bekijk de knooppuntenroute van fietsen123.nl

Fietspond Perkpolder Kruiningen

In de maanden juli en augustus is het fietspondje van Perkpolder (Zeeuws Vlaanderen) naar HansWeert (Zuid Beveland) geopend. Van 1968 tot 2005 was er een grote pondverbinding tussen Kruiningen en het vissersdorp Yerseke met Perkpolder. Tot 2003 was dit de vaste verbinding naar de “overkant”. Gelukkig is ter bevordering van het toerisme deze pondverbinding op kleine schaal hersteld. Het biedt vakantiegangers mogelijkheden om de vissersdorpen Yerseke en Walsoorden aan beide kanten van de Westerschelde te bezoeken. De vaartijd is 60 minuten naar de overkant. In de zomer van 2023 is het fietspondje helaas buiten gebruik i.v.m. dijkwerkzaamheden in Hansweert. Planning is dat in de zomer van 2024 deze veerboot weer gaat. Dan kan het rondje Westerschelde  weer gefietst worden: Perkpolder fietspond – Kruiningen – Vlissingen fietspond – Breskens – Perkpolder

Fietsronde Zeeuws Vlaanderen

En voor de wielrenner liefhebbers de volledige Ronde van Zeeuws Vlaanderen langs de gehele kustlijn en de grens met Belgie. Gepubliceerd op de site van Routeyou.com

Kerkenfietsroute Oost Zeeuws Vlaanderen

kerk Hengstdijk

 

Oost Zeeuws Vlaanderen is een Rooms Katholieke streek met veel mooie kerkgebouwen.

Een fietsroute van 54 kilometer die ca 2 uur en 3 kwartier duurt, wordt van harte aanbevolen.

Met daarbij het hoogtepunt de H. Willibrordusbasiliek in Hulst uit de 13e eeuw. Deze kerk is in 2009 in het NCRV programma Plaza verkozen tot mooiste kerk van Nederland. De basiliek is alle dagen geopend van 9 tot 17 uur (in de wintertijd tot 16 uur). Route: H. Catharinakerk Hengstdijk, H. Martinuskerk Kloosterzande, H. Corneliuskapel Lamswaarde, H. Willibrorduskerk Hulst, H. Henricuskerk Clinge,  O.L.V. ter Eeckenkerk Kapellebrug, H. Theresia van het kind Jezuskerk Heikant, H.H. Philippus en Jacobuskerk Koewacht, H.H. Petrus en Pauluskerk Vogelwaarde. 

Basiliek Hulst